Swedish Riders Trophy – en väg mot toppen

Swedish Riders Trophy är ett årligt event där hästar och ryttare gör upp om det prestigefyllda priset i hästhoppningsligan med samma namn. Ligan, som sträcker sig till de mindre erfarna ryttarna i landet, ger dessa en chans att tävla och klättra uppåt för att nå de riktigt stora tävlingarna.

Ett nytt event

Swedish Riders Trophy anordnas på ridklubbarna runt om i Sverige, på initiativ sedan 2013, av Timothy Smart som ville ge mindre rutinerade ryttare chansen att utmana eliten i senare tävlingar. Ligan har sedan dess blivit mycket populär och har stora sponsorer som H&M, Agria och Hööks. Ett år senare fick även Swedish Riders Trophy Pony se dagens ljus, där ryttarna tävlar med olika ponnyer i diverse kategorier.

En svensk tävlingdownload (7)

Om man vill delta på Swedish Riders Trophy måste man ha svensk licens och dessutom vara svensk medborgare. Det är således inte en internationell tävling utan är anordnad av Svenska Ridsportförbundet, som vill främja sporten i landet och få fler unga att motiveras. Även den bästa svenskfödda hästen får ett fint pris på 50 000 kronor som både uppfödaren och ägaren får tillfälle att dela på. Vill man se tävlingarna på närmare håll, kan man gå in på Riders Trophy´s hemsida och luska ut var närmaste ridklubb finns.

Spela på hästsport

Många spelbolag erbjuder odds på travsport, galopp eller annan hästsport. Är man spelsugen och dessutom ett fan av hästar, kan man gå in på spelbolag med svenska spel och satsa en slant på sin favorithäst. Även ATG-ombuden ger spelare möjligheten att spela på hästsport och detta är mycket populärt spel i Sverige.  Du kan även spela direkt i mobilen via ATG appen vilket är väldigt smidigt när man är ute och rör på sig.  Troligtvis kommer många fler casinon i sverige erbjuda spel på hästar i framtiden när de svenska spelmonopolet släpps i början på 2019.