Stockholm, Göteborg och Falsterbo står värd

Det finns en mängd olika ridtävlingar i Sverige och utomlands och på Ridsportförbundets hemsida finns information om nationella tävlingar och internationella tävlingar med svenskt deltagande. Tre av de mest kända tävlingarna i Sverige, i alla fall för gemene man, är de i Stockholm, Göteborg och Falsterbo. Även om det finns många andra städer som också kan stoltsera med professionella tävlingar med stora besöksantal.

Stockholm International Horse Show har vuxit till Sweden International Horse Show. Arrangemanget hölls under många år i Ericsson Globe, eller Globen som arenan kallas till vardags, men har flyttat till Friends Arena i Solna då man helt enkelt vuxit ur världens största sfäriska byggnad. Många är de nationella och internationella ryttare som gjort succé under detta arrangemang och många är minnena; för många så är fortsatt Malin Baryards ritt i bara underkläderna ett av de mest bestående. För Malin Baryard ledde det till ett fint sponsorsamarbete med ett klädföretag som idag också är titelsponsor till hela arrangemanget.1024px-globen_or_ericsson_globe_3248344766

Gothenburg Horse Show hålls i Scandinavium i Göteborg och är en av världens tre största inomhustävlingar inom ridsport. Arrangemanget är årligen återkommande och har sedan starten år 1977 haft 2,5 miljoner besökare. År 2006 röstades tävlingen, av internationella hoppryttare, fram som världens bästa inomhustävling. Att tävlingen är så populär beror till stor del på den entusiatiska publiken; här tillåts besökarna att vara unga och entusiastiska och de anses också vara mycket kunniga. Också arrangemangets trogna samarbetspartners och lojala funktionärer spelar stor roll och här finns funktionärer som varit med varje år sedan det hela tog sin början.

I Falsterbo har man arrangerat ridtävlingar sedan 1920-talet men det var år 1986 som dagens tävlingar såg dagens ljus och sedan dess har arrangemanget vuxit från år till år. Idag har man runt 60.000 besökare och Falsterbo är en av världens mest förnämsta utomhusarenor. Varje sommar möts på Falsterbo Horse Show presented by Longines ryttare, sponsorer, publik, hästar och funktionärer under klarblå himmel för att njuta av hästsport, sol och semester.